Pareltje van Steven Spielberg op Netflix betovert iedereen

Op Netflix staat een film die door velen wellicht in de vergetelheid is geraakt, maar we willen graag de aandacht erop vestigen: “The BFG”, gebaseerd op het boek van Roald Dahl en geregisseerd door Steven Spielberg.

Wat deze film extra bijzonder maakt, is dat het het laatste werk is van de getalenteerde scenarioschrijfster Melissa Mathison, die ons ook dat andere buitenaardse meesterwerk, “E.T. the Extra-Terrestrial,” bracht. Een ware legende in haar vak, zij overleed helaas in 2015 aan kanker, maar haar creatieve nalatenschap leeft voort in deze film.

Het verhaal draait om Sophie, een weesmeisje dat op een nacht wordt meegenomen door de BFG, een reus die anders is dan zijn soortgenoten omdat hij geen mensen eet, maar snozzcumbers en frobscottle prefereert. Hij heeft ook de bijzondere gave om dromen in kinderkamers te blazen met zijn trompet. Sophie en de BFG sluiten vriendschap en bedenken een plan om de andere reuzen, die wel mensen verslinden, te stoppen.

De cast bestaat uit Mark Rylance als de BFG, Ruby Barnhill als Sophie, Penelope Wilton als de koningin, Jemaine Clement als Fleshlumpeater (de leider van de slechte reuzen) en Rebecca Hall als Mary, de assistente van de koningin.

“The BFG” wordt geprezen als een mooie film met een vleugje magie en humor. Mark Rylance zet een overtuigende BFG neer met zijn unieke taalgebruik vol woordspelingen en rijmpjes. De film blijft trouw aan het boek van Roald Dahl en weet de fantasiewereld visueel aantrekkelijk tot leven te brengen. De relatie tussen Sophie en de BFG is ontroerend.

Kortom, “The BFG” is een vermakelijke film voor het hele gezin met enkele spannende momenten, veel humor en een hartverwarmend verhaal. De dromen in de film zijn prachtig vormgegeven en de reuzen maken indruk. Het is een film die de moeite waard is om te (her)ontdekken.