3 van de meest spraakmakende docuseries op Netflix: Je mond zal telkens spontaan openvallen

Netflix heeft zich al serieus bewezen in het genre van straffe docuseries. Over allerhande thema’s en invalshoeken. Wij hebben 3 diverse docuseries met een bijzondere impact voor jou op een rijtje gezet. Een aparte kijkervaring gegarandeerd.

Making a Murderer is een van de meest spraakmakende docuseries ooit gemaakt. Het vertelt het verhaal van Steven Avery, een man die 18 jaar onterecht in de gevangenis zat voor een verkrachting die hij niet had gepleegd. Na zijn vrijlating wordt hij opnieuw beschuldigd van een gruwelijke moord, maar is hij echt schuldig of is er sprake van een complot? Deze docuserie houdt je op het puntje van je stoel en laat je twijfelen aan alles wat je denkt te weten over het Amerikaanse rechtssysteem.

The Last Dance is een 10-delige meeslepende docuserie over de legendarische basketbalcarrière van Michael Jordan en zijn laatste seizoen bij de Chicago Bulls. De docuserie combineert exclusieve beelden uit 1997-1998 met interviews met Jordan, zijn teamgenoten, zijn coaches, zijn rivalen en andere beroemdheden. Je krijgt een unieke kijk op de persoonlijkheid, de motivatie en de uitdagingen van een van de grootste sporticonen aller tijden.

Worst Roommate Ever is een docuserie op Netflix die vier verhalen vertelt over huisgenoten met kwaadaardige en soms gewelddadige bedoelingen die het leven van hun nietsvermoedende slachtoffers veranderen in echte nachtmerries. De serie is geproduceerd door Jason Blum, bekend van films als The Purge en Get Out. De serie bestaat uit vijf afleveringen, elk over een andere zaak van een foute huisgenoot.