Netflix ontrafelt de formule voor een lang leven en maakt kijkers dolenthousiast: “Fantastische serie, ik heb zoveel geleerd!”

Netflix is gekend om zijn straffe docusoaps, en er staat er sinds 30 august opnieuw een nieuwe docusoap te blinken in de Netflix-bibliotheek. Deze keer ontrafelen ze het geheim van een lang, gezond en gelukkig leven.

Live to 100: Secrets of the Blue Zones neemt kijkers mee over de hele wereld om het dieet, het gedrag en de levensstijl te onderzoeken van de mensen die het langst leven en de meeste energie hebben. 

Buettner krijgt inzicht in hoe we langer kunnen leven door hun voorbeeld te volgen, want de dingen die een lang, gezond leven mogelijk maken, zijn dezelfde dingen die het leven de moeite waard maken.

In het begin van de jaren 2000 werkte bestsellerauteur en avonturier Dan Buettner samen met National Geographic om een formule voor een lang leven te ontwikkelen. Hij struinde jarenlang de wereld af op zoek naar plaatsen waar mensen veel langer leven dan gemiddeld.

Zo ontstond het concept van “Blue Zones”. Deze expedities leidden tot de ontdekking van “Blue Zones” in Okinawa, Japan; Sardinië, Italië; Ikaria, Griekenland; Nicoya, Costa Rica; en Loma Linda, Californië. 

Op deze plaatsen ontdekte Dan mensen die het hoogste aantal 100 jaar oud werden ter wereld. Deze vijf bevolkingsgroepen hebben elk hun eigen unieke geheimen.

Maar ze delen ook enkele verrassende gemeenschappelijke gedragingen waarvan bewezen is dat ze een lang leven en de gezondheid bevorderen.

De eerste reacties komen na twee dagen op Netflix binnen en zijn zeer lovend. “Fantastische serie! Ik heb zoveel geleerd” of “Ik vond het Singapore-segment geweldig”.

“Ik ben aan het kijken. Ze zijn gelukkig op hun oude dag omdat ze gezond en actief zijn en veel familie en vriendschappen hebben.”

“Eerste aflevering gekeken, was geweldig. Het klinkt als een uitstekende miniserie.”