‘Beste oorlogsserie ooit’ komt naar Netflix: Topserie van Steven Spielberg en Tom Hanks

Netflix heeft succesvol de ‘beste oorlogsserie ooit’ volgens IMDb weten te bemachtigen. Een serie om nu al naar uit te kijken en in je agenda te noteren.

Hier hebben we het over Band of Brothers. Deze meeslepende en spectaculaire serie over de Tweede Wereldoorlog is gemaakt met de medewerking van Steven Spielberg en Tom Hanks, die tevens de uitvoerende producenten zijn. Dit duo werkte eerder al samen aan de film Saving Private Ryan.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen E. Ambrose. Het volgt het verhaal van Easy Company, een eenheid binnen het 506th Parachute Infantry Regiment van de 101st Airborne Division van het Amerikaanse leger.

De serie toont de buitengewone moed en angsten van deze jonge mannen, vanaf hun training in Amerika tot hun deelname aan cruciale operaties in Europa en tot aan de overgave van Japan en het einde van de oorlog. Band of Brothers bestaat uit tien afleveringen.

De belangrijkste rollen worden vertolkt door onder andere Damian Lewis als majoor Richard D. Winters, Ron Livingston als kapitein Lewis Nixon, Donnie Wahlberg als sergeant Carwood Lipton, Scott Grimes als technisch sergeant Donald Malarkey en David Schwimmer als kapitein Herbert Sobel.

Wat de serie nog authentieker maakt, is dat er interviews met enkele overlevenden van Easy Company zijn verwerkt. Zij delen hun ervaringen aan het begin en einde van elke aflevering.