Spectaculaire actiefilm rukt razendsnel op in Netflix top 10: “Een geweldige film, vol actie en humor”

Sinds 25 augustus is Netflix een historische actiefilm rijker. De visuele effecten zetten deze fantasiefilm nog extra in de verf. Zet hem vooral op je kijklijst.

Gods of Egypt is een spannende en spectaculaire film over de strijd tussen de Egyptische goden en de mensen die hen proberen te helpen. De film is gebaseerd op een fantasievolle versie van de oude Egyptische mythologie en zit vol met indrukwekkende visuele effecten en actiescènes. 

De hoofdrolspelers in Gods of Egypt zijn Nikolaj Coster-Waldau als Horus, de god van de lucht, Gerard Butler als Set, de god van de duisternis, Brenton Thwaites als Bek, een dappere dief, en Elodie Yung als Hathor, de godin van de liefde. 

Het verhaal begint als Set zijn broer Osiris vermoordt en de troon van Egypte overneemt. Hij berooft Horus van zijn ogen, die zijn bron van kracht zijn, en dwingt de mensen om hem rijkdommen te betalen om naar het hiernamaals te gaan. 

Bek, wiens geliefde Zaya door Set is gedood, steelt een van Horus’ ogen en gaat naar hem toe met een voorstel om Set te verslaan. Samen met Hathor en andere goden gaan ze op een episch avontuur door de hemel en de onderwereld om Egypte te redden.

De eerste reacties op Gods of Egypt zijn overwegend lovend te noemen. Hij staat in België ook op de tweede plaats in de Netflix top 10.

“Ik vond het een geweldige film, vol actie en humor. De goden waren echt cool en ik hield van hun transformaties. Het was een leuke mix van mythologie en fantasie.”

“Het was een vermakelijke film, maar niet erg historisch of cultureel accuraat. De acteurs waren goed, maar ze leken niet echt op Egyptenaren. De effecten waren soms mooi, maar soms ook nep.”

“Deze film is geweldig qua vfx en verhaallijn”