Het is zover! Duurste productie ooit maakt debuut: Netflix brengt legendarisch avontuur tot leven

Het is eindelijk zover! De veelbelovende serie One Piece is gelanceerd bij Netflix. One Piece is gebaseerd op de best verkochte mangaserie in de geschiedenis van Japan. Gemaakt door Eiichiro Oda, die ook persoonlijk heeft meegewerkt aan deze film.

Oda had één grote angst: “Mijn grootste angst voor de live actie bewerking was of we iemand als Luffy zouden kunnen vinden. Dus ik keek veel video’s van verschillende audities en toen ik Iñaki vond, moest ik een beetje lachen.”

Nu de productie af is, is Oda overtuigt van het resultaat: “Ik hou inmiddels zoveel van dit productieteam en de cast dat ik niet kan wachten tot ze de lof krijgen die ze verdienen van iedereen over de hele wereld.”

One Piece
Foto: Netflix

One Piece is een live action piratenavontuur gemaakt in samenwerking met Shueisha en geproduceerd door Tomorrow Studios en Netflix. Matt Owens en Steven Maeda zijn schrijvers, uitvoerend producenten en showrunners. Eiichiro Oda, Marty Adelstein en Becky Clements produceren ook. 

De serie bestaat uit 8 afleveringen en zou de duurste productie ooit van Netflix zijn. De streaminggigant liet al vallen dat elke aflevering 18 miljoen Dollar zou kosten. Daarmee steekt One Piece ver boven de vorige recordhouder uit: ‘Game of Thrones’.

Het is een legendarisch avontuur op volle zee geworden. Hoofdpersonage Monkey D. Luffy is een jonge avonturier die vertrekt uit zijn kleine dorp op een gevaarlijke reis om de legendarische schat, One Piece, te vinden en koning van de piraten te worden.

One Piece
Foto: Netflix

Maar om de ultieme prijs te vinden, moet Luffy de bemanning samenstellen die hij altijd al wilde voordat hij een schip vindt om mee te zeilen, elke centimeter van de uitgestrekte blauwe zeeën af te speuren, de mariniers te slim af te zijn en gevaarlijke rivalen bij elke beurt te slim af te zijn.

One Piece heeft onder meer Iñaki Godoy als Monkey D. Luffy, Mackenyu als Roronoa Zoro, Emily Rudd als Nami, Jacob Romero als Usopp en Taz Skylar als Sanji in de hoofdrollen.