Italiaans kostuumdrama op Netflix dat je niet mag missen

Enkele maanden geleden hebben we voor het eerst kennisgemaakt met de uiterst vastberaden Lidia Poët. Hier volgt een korte samenvatting voor degenen die de serie nog niet hebben gezien.

‘The Law According to Lidia Poët’ of ‘La legge di Lidia Poët’ is een serie die schittert met prachtige kostuums, adembenemende decors en opmerkelijke muziek. Deze televisieserie is losjes gebaseerd op het leven van Lidia Poët, de allereerste moderne vrouwelijke advocaat in Italië.

Het verhaal speelt zich af in het Turijn van de late 19e eeuw en volgt Lidia’s strijd om haar recht om als advocaat te werken te verdedigen, nadat ze uit haar beroep is gezet simpelweg omdat ze een vrouw is.

Ondanks talloze tegenslagen geeft ze niet op. Ze bundelt haar krachten met haar broer en Jacopo, een sluwe en eigenwijze journalist, om op te komen voor de belangen van moordslachtoffers.

De serie combineert historisch drama met elementen van spionage en romantiek, en heeft Matilda De Angelis in de hoofdrol als Lidia Poët. Naar verwachting zullen we in 2024 kunnen genieten van nieuwe afleveringen. Hier zijn enkele recensies op een rijtje.

Een recensent van Decider merkt op dat de serie een Sherlockiaanse structuur heeft, waarbij Lidia in elke aflevering de hulp inroept van Enrico en Jacopo om nieuwe mysteries op te lossen. Hij vindt de serie vermakelijk en goed geproduceerd, maar niet bijzonder origineel of verrassend. Hij beoordeelt de serie met “Stream It”.

Een recensent van Clarín is van mening dat, ondanks de repetitieve en weinig originele structuur, de serie toch boeiend is en tevens een kijkje biedt in een patriarchale samenleving. Hij prijst het acteerwerk van Matilda De Angelis als Lidia Poët en de sfeer van het 19e-eeuwse Turijn. Hij geeft de serie een waardering van 3,5/5 sterren.