Ben jij ook fan van miniseries? Ontdek de 3 meest intrigerende miniseries op Netflix

Op Netflix staan ondertussen ook heel wat miniseries die het uitstekend doen bij het Netflix-publiek. Wij lijsten er alvast 3 op die je zullen meevoeren in hun beklijvende verhaal in een mum van tijd.

The Queen’s Gambit (7 afleveringen) is een Amerikaanse miniserie gebaseerd op de gelijknamige roman van Walter Tevis uit 1983. Het is een coming-of-age verhaal dat zich afspeelt in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Het gaat over het leven van Beth Harmon, een fictieve schaakwonderkind die probeert de beste schaker ter wereld te worden, terwijl ze worstelt met emotionele problemen en verslavingen aan drugs en alcohol.

Treason (5 afleveringen) is een Britse spionageserie. Het verhaal gaat over Adam Lawrence, een MI6-agent die de leiding krijgt over de organisatie nadat zijn voorganger wordt vergiftigd door een Russische ex-spion genaamd Kara. Zij onthult dat ze Adam’s carrière heeft gemanipuleerd en chanteert hem om informatie te geven. Adam raakt verstrikt in een web van verraad, bedrog en moord, terwijl hij ook zijn gezin probeert te beschermen.

Quicksand (6 afleveringen) is een spannende serie over een schietpartij op een school in een rijke wijk van Stockholm. De hoofdpersoon is Maja, een 18-jarige scholiere die wordt gearresteerd en beschuldigd van moord. Ze ontkent de misdaad, maar geeft toe dat ze heeft geschoten. In flashbacks zien we hoe haar relatie met Sebastian, de zoon van een machtige zakenman, haar leven veranderde. Ze raakte betrokken bij zijn duistere geheimen, drugs en geweld.