Ongelooflijke chemie tussen Robert Downey Jr. en Jude Law tilt film naar topniveau: Ze schitteren nog even samen op Netflix

Sherlock Holmes: A Game of Shadows is een actie-avontuur film uit 2011 en het vervolg op de film Sherlock Holmes uit 2009, beide met Robert Downey Jr. als de beroemde detective.

De film Sherlock Holmes: A Game of Shadows is geregisseerd door Guy Ritchie. Het verhaal is gebaseerd op de wereldberoemde personages van Sir Arthur Conan Doyle.

Naast Downey Jr. spelen ook Jude Law als Dr. John Watson, Jared Harris als Professor James Moriarty, Noomi Rapace als Madame Simza Heron, Stephen Fry als Mycroft Holmes en Rachel McAdams als Irene Adler.

De film gaat over de strijd tussen Holmes en Moriarty, die een ingenieus plan heeft bedacht om een grote Europese oorlog te ontketenen. Holmes en Watson reizen door Europa met de hulp van een zigeunerin.

Zij is de zus is van een anarchist die door Moriarty wordt gebruikt. Onderweg moeten ze allerlei gevaren en vijanden trotseren, terwijl ze proberen Moriarty’s complot te verijdelen.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows is een film die fans van actie en humor zal aanspreken. De film zit vol met spectaculaire scènes, slimme dialogen en een goede chemie tussen de hoofdrolspelers.

De film is ook trouw aan de sfeer en de stijl van de originele verhalen, hoewel er veel vrijheden zijn genomen met de plot en de personages. Deze intrigerende film zal spijtig genoeg op 31 augustus aanstaande verdwijnen uit de bibliotheek van Netflix.