Knap staaltje actie! Spionagefilm met powervrouw scoort hoog bij Netflix-publiek: “Gal is een verdomd goede actiester”

Op Netflix staat een mooi staaltje actiefilm. En een vrouwelijke powervrouw, die lijken tegenwoordig goed te scoren, denk maar aan The Mother, Pieces of Her, … Zeker veelbelovend!

Heart of Stone is een spionagethriller die op 11 augustus 2023 op Netflix is uitgekomen. Je zult je geen moment vervelen, want er gebeurt altijd wel iets in hoogtempo.

De film gaat over Rachel Stone, een geheim agent die werkt voor een schimmige organisatie die de wereldvrede probeert te bewaren met behulp van een krachtig kunstmatig intelligentiesysteem genaamd “The Heart”.

Ze moet voorkomen dat een hacker, Keya Dhawan, dit systeem in handen krijgt en de wereld in chaos stort. En dat zonder haar dekmantel te verliezen.

De film is geregisseerd door Tom Harper en geschreven door Greg Rucka en Allison Schroeder. De hoofdrollen worden gespeeld door Gal Gadot als Rachel Stone, Jamie Dornan als Parker, Alia Bhatt als Keya Dhawan, Sophie Okonedo als Nomad, Matthias Schweighöfer als Jack of Hearts en Glenn Close als King of Diamonds.

De film heeft over het algemeen negatieve recensies gekregen van critici, die de film ongeïnspireerd, clichématig en te veel lijkend op de Mission: Impossible-filmreeks vonden. Gadot’s acteerwerk werd wel geprezen, evenals de actiescènes en de locaties.

Vele kijkers vinden de film wel vermakelijk en spannend genoeg om een vervolg te willen zien. Hieronder enkele reacties van kijkers:

  • “Ik heb dit echt willen zien, want ook al is Gal drijfnat, ze is een verdomd goede actiester. Ze is erg innemend op het scherm en niet alleen omdat ze zo mooi is.”
  • “Een film is goed wanneer: Je besluit op play te drukken en in je achterhoofd zeg je: “ooh nou, ik maak gewoon mijn huis schoon en luister er op de achtergrond naar.” …. Dan, 2 uur en 3 minuten later besef je dat er niets gedaan is in huis … “
  • “Heart of Stone is een prima film voor een avondje Netflix. Het is geen hoogstaande cinema, maar het is wel vermakelijk en spannend. De film heeft mooie locaties, goede acteurs en spectaculaire actiescènes.”