Kijkers reageren vlijmscherp op gloednieuw slotseizoen van Noorse fantasieserie op Netflix

Het derde seizoen van Ragnarok is van start gegaan. Sinds 24 augustus zijn de laatste zes afleveringen van deze Noorse fantasie-thriller te bekijken op Netflix.

Het podium is gereed voor een epische confrontatie van het einde der tijden tussen de Noorse goden en reuzen, met daarbij een superheldachtige tiener die hamers werpt.

Sinds de première in 2020 heeft Ragnarok wereldwijd veel aandacht getrokken vanwege de duistere humor en het gotische plot, waarin oude Noordse mythes worden getransformeerd tot een coming-of-age drama uit de 21e eeuw.

Ragnarok draait om halfbroers Magne (David Stakston) en Laurits (Jonas Strand Gravli), die toevallig de incarnaties zijn van respectievelijk Thor, de god van de donder, en Loki, de god van het onheil.

De klimaatcrisis, corruptie en duistere geheimen verstrengelen zich met hun pittoreske maar sinistere Scandinavische stadje, waarbij levens nu op het spel staan. In het laatste hoofdstuk van Ragnarok, geregisseerd door Mogens Hagedorn (bekend van Rita), en gecreëerd door Adam Price en Emilie Lebech Kaae (makers van Borgen), staan de goden tegenover de reuzen en broer tegenover broer.

Magne en Laurits bereiden zich voor op een krachtmeting die het lot van de wereld kan bepalen. Magne heeft zijn machtigste wapen tot nu toe gesmeed, een hamer die hij heeft vernoemd naar de hamer die Thor hanteerde, genaamd Mjölnir.

Ondertussen wordt de loyaliteit van Laurits verscheurd tussen de tegenovergestelde uiteinden van zijn familiestamboom. Hij roept de hulp in van een ander bovennatuurlijk wezen om hem bij te staan, namelijk een almachtige zeeslang.

De eerste reacties beginnen binnen te stromen en die zijn veelal vlijmscherp voor de makers: “Ik was zo gehypt voor dit seizoen en een van de beste series die er zijn en het is gewoon veranderd in een stuk vuilnis … wat een teleurstelling”.

“Jullie hebben dit einde erger verpest dan Game of Thrones hun einde. Absoluut verschrikkelijk.”

“Ik ben nu 2 afleveringen bezig en ik denk niet dat ik nog langer naar deze serie kan kijken. Laurits is meer dan griezelig. Magna is gewoon verschrikkelijk. Het acteerwerk nam een duik. Een goede manier om de serie volledig om zeep te helpen.”