Overweldigend kostuumdrama raakt Netflix-kijkers enorm: “Ik kreeg meerdere keren tranen van in mijn ogen”

La catedral del mar is een Spaanse historische dramaserie die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Ildefonso Falcones. De serie speelt zich af in het Barcelona van de 14e eeuw, ten tijde van de bouw van de kathedraal Santa Maria del Mar.

De hoofdrolspeler is Arnau Estanyol (Aitor Luna), een horige die naar de stad vlucht met zijn vader en daar een vrij man wordt. Hij werkt als steenhouwer aan de kathedraal en klimt op tot een rijke geldwisselaar, maar maakt ook veel vijanden die hem willen vernietigen.

Hij wordt bijgestaan door zijn vriend Joan (Pablo Derqui), die priester wordt, en zijn adoptiedochter Mar (Michelle Jenner), die hij redt van een bordeel. Arnau moet ook strijden voor zijn liefde en zijn geloof in een tijd van oorlog, honger, pest en inquisitie.

La catedral del mar is een serie die fans van historische fictie aanspreekt. De serie toont het leven en de conflicten van de middeleeuwse samenleving met veel aandacht voor detail en realisme.

La catedral del mar heeft ook een indrukwekkende productie, met prachtige landschappen, kostuums en decors. De acteurs leveren overtuigende prestaties en maken de personages sympathiek en meeslepend.

“Een serie die indrukwekkende beelden, uitstekende acteerprestaties en een boeiend verhaal combineert dat je lang bij zal blijven.”

“Een Spaanse Game of Thrones. De makers hebben martelingen, bloed en veldslagen niet geschuwd. Maar nergens voelt de serie als nep.” 

“Deze serie is meesterlijk! Het is erg onbekend hoe goed het is. Het is ongelofelijk hoe dicht de personages bij elkaar staan en hoe ze met elkaar meeleven tot het punt dat je voor ze moet lijden. Het is lang geleden dat ik zo ontroerd was en zoveel heb gehuild bij een fictie!”

“Dit was een van die series die ik op Netflix zag en eerst dacht ik bij mezelf “ik zou het waarschijnlijk niet leuk vinden”, maar ik kwam terug naar de serie en gaf het een poging en ik moet zeggen dat dit een van de beste series is die ik ooit heb gekeken, zelden krijg ik tranen in mijn ogen bij het kijken naar films, maar hier kreeg ik meerdere keren tranen van in mijn ogen.”