Kijkers ontdekken serie over jongen met bovennatuurlijke krachten op Netflix: “Deze serie raakte mijn hart”

Wie houdt van bovennatuurlijke en onverklaarbare verschijnselen moet zeker deze serie bekijken op Netflix. 

El Elegido is een Mexicaanse fantasyserie uit 2023, die exclusief te zien is op Netflix. De serie gaat over Jodie, een 12-jarige jongen die in Baja California Sur woont en ontdekt dat hij wonderen kan verrichten. 

De wonderen die hij verricht lijken op die van Jezus Christus. Hij moet beslissen of hij zijn roeping en zijn lot zal volgen, terwijl hij te maken krijgt met de gevolgen van zijn kracht voor zijn stadje en zijn familie. 

De serie is gebaseerd op het gelijknamige stripboek uit 2017 van Mark Millar en Rafael Albuquerque. De reeks telt 6 afleveringen.

De hoofdrolspelers van El Elegido zijn Bobby Luhnow (Jodie), Dianna Agron (Sarah, Jodie’s moeder), Lilith Curiel (Tuka, Jodie’s beste vriendin), Juanito Anguamea (Ángelo, Jodie’s rivaal), Jorge Javier Arballo (pastoor O’Higgins) en Alberto Pérez-Jácome (directeur Hernandez).

El Elegido is een serie die de genres drama, fantasy en avontuur combineert. Het is een provocerende, intieme en harde serie die de kijker uitdaagt om na te denken over geloof, vrije wil en moraliteit. 

Het is ook een serie die de Mexicaanse cultuur en landschap laat zien, met prachtige beelden van de woestijn, de zee en de stad. El Elegido is een serie voor liefhebbers van bovennatuurlijke verhalen met een twist.

“Ik raad het 100% aan zeer goede serie, ik ben niet gelovig maar deze serie raakte mijn hart, ik hoop op een tweede seizoen.”

“Het eerste hoofdstuk was erg langzaam en saai, maar elk hoofdstuk werd beter en beter en ik was echt onder de indruk, wat een goede serie en wat een geweldige seizoensfinale.”