Duik in 3 misdaadseries op Netflix die zo fascinerend zijn dat je aan alles gaat twijfelen

Op Netflix staan enkele misdaadseries die de spanning van het verhaal opbouwen tot het einde. Als je dan nog helemaal op een dwaalspoor wordt gezet in je speurwerk, dan is het verhaal zeker de moeite.

The Staircase – Een docuserie uit 2018. In 13 episodes wordt het verhaal vertelt van een vrouw die onderaan de trap in haar huis dood wordt aangetroffen. Was het een ongeluk of moord? Het leven van Michael Peterson onder de loep genomen. Hij is een misdaadromanschrijver en de man van Kathleen die dood wordt aangetroffen. De juridische strijd zal 16 jaar duren. Dit waargebeurde misdaadfenomeen werd geproduceerd door Matthieu Belghiti en geproduceerd en geregisseerd door Academy-award winnaar Jean-Xavier de Lestrade.

El Silencio of Muted – Deze serie staat nog maar enkele dagen op Netflix en staat nu al op de Netflix top 10 lijst van series. 6 jaar nadat Sergio Ciscar zijn ouders heeft van het leven benomen wordt hij vrijgelaten. Sergio heeft al die tijd geen woord gezegd of meegewerkt met justitie. Hij blijft een compleet raadsel. Ana Dussel, een jonge psychiater, en haar team moeten vaststellen of deze jongen een potentieel gevaar is voor de samenleving. Ze houden hem dag en nacht in het geheim in de gaten, zoals een labodier.

Dossier 64 of Journal 64 – In deze film doen enkele werklui een griezelige ontdekking in een oud appartement in Kopenhagen. Achter een valse muur in het appartement vinden ze drie gemummificeerde lijken die rond een eettafel zitten met een lege stoel klaar. Inspecteur Carl Mørck en zijn assistent Assad van afdeling Q krijgen de opdracht uit te zoeken wie de mummies zijn en voor wie de vierde stoel bestemd is. Carl en Assad vinden sporen die wijzen naar de beruchte vrouweninstelling op Sprogø.