Melodrama en passie ten top in Martin Scorsese’s filmjuweel op Netflix: Bekroond met een Oscar, BAFTA en Golden Globe

Ontdek het sumum van melodrama en passie op Netflix, bekroond met een Oscar, BAFTA Award en Golden Globe.

Martin Scorsese bewerkte Edith Wharton’s Pulitzer Prize winnende roman tot de film ‘The Age of Innocence’. In de hoofdrollen alleen maar prachtige acteurs: Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer en Winona Ryder. Een kijker beschrijft de film ‘The Age of Innocence’ perfect.

“Een absoluut elegante, prachtige film. De cast heeft het dramatische plot voortreffelijk gedragen. De karakterontwikkeling was prachtig, de muziek was adembenemend, de stijl heeft het tijdsbeeld goed weergegeven. De gevoelens van liefde, spijt en hopeloosheid worden perfect weergegeven. Dit is echt een onvergetelijke film.”

De film ‘The Age of Innocence’ speelt zich af in het New York van 1870. Newland Archer is een aristocratische advocaat die zich verloofd heeft met May Welland, een jong meisje van de bovenklasse. 

Op een dag ontmoet hij haar exotische nicht Ellen Olenska, een gravin die veel ophef veroorzaakt als ze aankondigt te willen scheiden van haar man. Iedereen kijkt neer op haar voor deze keuze en ziet dit als een onaanvaardbaar schandaal. 

Newland voelt zich daarentegen zeer tot haar aangetrokken en neemt het als enige voor haar op. Maar als hij zijn verloofde verlaat voor Ellen, zal iedereen in New York hem de rug toekeren.

“Maker van de grootste romantische dramafilm ooit gemaakt. Scorsese is een genie, alsof hij alles kan.”