Topkeuze op Netflix: Duik in de spanning van deze Deense psychologische thriller

Wanneer je de vraag stelt aan kijkers voor een goede psychologische thriller, komt er gegarandeert ‘Kastanjemanden’ voorbij. Telkens weer, dus tijd om hem voor te stellen. 

“Zeer spannend en een onverwacht plot”, “Kastanjemanden is van het mooiste wat ik in lange tijd gezien heb op Netflix. Duister, op het randje, meeslepend…”, zijn maar enkele reacties online.

‘Kastanjemanden’ of ‘The Chestnut Man’ is een Deense karaktergedreven psychologische thriller met zijn wortels in het Scandinavische noir-genre. 

‘Kastanjemanden’ of ‘The Chestnut Man’ is een Deense miniserie gebaseerd op de debuutroman van schrijver Søren Sveistrup, vertaald in 28 talen en gepubliceerd in 50 landen. 

Deze psychologische thriller speelt zich af in een rustige buitenwijk van Kopenhagen, waar de politie een vreselijke ontdekking doet. Op een speelplaats treffen ze het lichaam aan van een vermoorde vrouw. 

De ambitieuze jonge rechercheur Naia Thulin (Danica Curcic) krijgt de zaak toegewezen, samen met haar nieuwe partner, Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard). Het lichaam van het slachtoffer mist één hand.

Het onderzoek levert al snel een mysterieus bewijsstuk op: een kastanjepoppetje. Dat specifieke bewijs verbindt de zaak met de vermiste en vermeende dood van de dochter van politica Rosa Hartung (Iben Dorner), een gebeurtenis die een jaar eerder plaatsvond.