Controversieel waargebeurd kostuumdrama op Netflix uit 1843 houdt kijkers in de ban

Op Netflix staat een kostuumdrama over een onwaarschijnlijk waargebeurd verhaal. Het brengt je geloof in goed en slecht aan het wankelen terwijl je het bekijkt.

Het verhaal van ‘Alias Grace’, een 6 delige serie, volgt Grace Marks (Sarah Gadon), een arme, jonge Ierse immigrante en huisbediende in Upper Canada die, samen met stalknecht James McDermott (Kerr Logan), werd veroordeeld voor de brute moorden op hun werkgever, Thomas Kinnear, en zijn huishoudster, Nancy Montgomery (Anna Paquin), in 1843. 

Een kijker omschrijft de serie als volgt: “Een miniserie die je meeneemt in een intense emotionele rollercoaster. Heeft elementen van misdaad, drama en thriller. Hoofdrolspeelster is fantastisch!”

James werd opgehangen terwijl Grace tot levenslang werd veroordeeld. Grace werd een van de meest raadselachtige en beruchte vrouwen van het Canada van 1840 vanwege haar veronderstelde rol in de sensationele dubbele moord, en werd uiteindelijk vrijgesproken na 30 jaar gevangenisstraf. 

Haar veroordeling was controversieel en leidde tot veel discussie over de vraag of Grace daadwerkelijk betrokken was bij de moord, of slechts een onwetende medeplichtige was. Alias Grace is geschreven en geproduceerd door Sarah Polley (Looking for Alaska, Take this Waltz, Away from Her) en geregisseerd door Mary Harron (American Psycho, I Shot Andy Warhol). 

“Net  ‘Alias Grace’ gekeken. Een waargebeurde miniserie… de moeite om te kijken.”

“Dit was briljant.”