Actievolle sci-fi sensatie verovert Netflix: Een nieuwkomer met verbluffende visuals

De Zuid-Koreaanse sciencefictionserie ‘Black Knight’ speelt zich veertig jaar na een komeetinslag af. Slechts 1% van de bevolking heeft deze ramp overleefd. 

Giftige lucht en schaarse zuurstof kenmerken het zandige landschap van Korea. Sociale klassen zorgen voor corruptie, met de welvarende bevolking in groene centra en de middenklasse in grijze bunkers.

De rest, vluchtelingen genoemd, moet zien te overleven in de barre droogte. Sa-wol streeft ernaar een zuurstofbezorger te worden, de meest begeerde baan onder vluchtelingen omdat het hun enige uitweg uit de woestijn is. 

Hij traint onophoudelijk en raakt bevriend met 5-8, een legendarische onoverwinnelijke bezorger. Ondertussen vindt er op macroniveau een strijd plaats tussen de overheid en een megacorporatie over de verhuizing van de vluchtelingen.

Westworld, een van Korea’s toonaangevende VFX-studio’s, zat achter de weergave van een desolaat Seoul. Het team van ongeveer 180 kunstenaars van Westworld is tijdens de postproductie meer dan tien maanden bezig geweest om de apocalyptische wereld van Black Knight tot in het kleinste detail te creëren, tot en met elk stofdeeltje.