Bizarre moorden en ijzingwekkende spanning in Deense topfilm op Netflix: Parel die iedereen moet zien!

Sommige zaken mogen het daglicht niet zien en mensen gaan soms ver om geheimen in een doofpot te steken. Op Netflix staat een film waarbij je op het puntje van je stoel komt te zitten.

De film ‘Dossier 64’ of ‘Journal 64’ is gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman van de Deense schrijver Jussi Adler-Olsen. Op Netflix vind je nog andere boeken van deze schrijver die verfilmd werden. Deze film krijgt ook een hoge kijkers score van 7,4 opIMDb.

In deze film doen enkele werklui een griezelige ontdekking in een oud appartement in Kopenhagen. Achter een valse muur in het appartement vinden ze drie gemummificeerde lijken die rond een eettafel zitten met een lege stoel klaar. 

Inspecteur Carl Mørck en zijn assistent Assad van afdeling Q krijgen de opdracht uit te zoeken wie de mummies zijn en voor wie de vierde stoel bestemd is. Carl en Assad vinden sporen die wijzen naar de beruchte vrouweninstelling op Sprogø.

Dossier 64 -Journal 64

Een plaats waar verwaarlozing en medische pogingen tot gedwongen sterilisatie een vast onderdeel van het dagelijks leven waren voor de zogenaamde onzedelijke meisjes. De verschrikkingen op Sprogø zijn een afgesloten hoofdstuk in de Deense geschiedenis.

Maar er duiken mensen op die zeggen dat de experimenten tot in onze tijd zijn doorgegaan. Carl en Assad beginnen een race tegen de klok om nieuwe moorden en misbruiken te voorkomen.

Kijkers raden deze parel sterk aan. “Niet nieuw (2018),  wel goed. Echte aanrader.”, “Is heel goed. Zijn een paar films van, dit is de laatste uit deze reeks …. afdeling Q”, “Heel goede serie!”

Wat is jouw mening?