Ontdek deze nieuwe Italiaanse romcom op Netflix: “Diep en licht tegelijk, het bracht me zoveel dingen om over na te denken”

Sommige films blijven je bij omwille van een thema dat je raakt of aanzet om erover na te denken. Dat is ook het geval met de volgende film die we jullie willen voorstellen. Sinds twee dagen kan je hem bekijken op Netflix.

‘Still Time’ of ‘Era Ora’ is een hilarische en hartverwarmende romantische komedie over dat extravagante avontuur dat we tijd blijven noemen.

‘Still Time’ is een Italiaanse film geregisseerd door Alessandro Aronadio met in de hoofdrollen Edoardo Leo, Barbara Ronchi en Mario Sgueglia.

‘Still Time’ met in de hoofdrollen Edoardo Leo, Barbara Ronchi

Dante heeft een mooie relatie met zijn vriendin Alice, maar een slechte met het gegeven ‘tijd’: opgeslokt door de vele verplichtingen van zijn dagelijks leven komt hij altijd te laat en heeft hij de indruk dat zijn leven te snel gaat. 

Dat gebeurt ook op de eerste dag van zijn veertig jaar, als Dante uren te laat op zijn verjaardagsfeestje verschijnt. Volgens hem lijkt de oplossing voorhanden: als hij maar hard genoeg werkt, kan hij over een paar jaar misschien wat tijd winnen. 

Maar wat gebeurt er als hij de volgende dag wakker wordt en merkt dat hij een jaar verder is? Hoe is het mogelijk dat het al zijn eenenveertigste verjaardag is? En hoe raakt Alice vier maanden zwanger? Wat is er gebeurd met de rest van zijn jaar? 

Still Time
Dante begrijpt er niets van wanneer Alice vier maanden zwanger blijkt

Dante is in een ware nachtmerrie is gekatapulteerd. Om de een of andere onverklaarbare reden leeft hij een versneld leven.

De mening van een expert over de film: “Het heeft zijn verdiensten, het ziet er heel goed uit en heeft twee acteurs die binnen het script een verhaal vol gevoel weten te componeren dat naar de oorsprong en de betekenis van het leven gaat.”

De eerste reacties zijn veelbelovend. “Wat een schoonheid”, “Bravo Alessandro, proficiat aan de cast. Een hele goede film om aan iedereen aan te bevelen”, “Diep en licht tegelijk. Het bracht me zoveel dingen om over na te denken.”

Hieronder vind je alvast een review over de film.

Wat is jouw mening?

Lees ook

Film- en serienieuws gratis in uw mailbox

.