Verlies jezelf in deze Scandinavische serie door kijkers zelf aangeraden: “Zo mooi en aangrijpend”, “Echt een aanrader”

Netflix heeft zo’n groot aanbod, dat abonnees soms online een oproep doen welke serie of film als volgende te bekijken. En dan zien we dat meerdere kijkers deze serie ten zeerste aanbevelen aan anderen.

“Als ik een serie mag aanraden, dan is het ‘Kalifat’ wel”, lezen we online. “ Spannend en pakkend. Echt een aanrader.”

In 2020 nam Netflix met ‘Kalifat’ een spannende dramaserie op in zijn aanbod. Deze Zweedse serie wordt momenteel ook door fans van de Netflix-hit ‘Fauda’ ook aangeraden om te bekijken.

Kalifat

In de reeks ‘Kalifat’ worden de perspectieven en levens van drie Zweedse vrouwen met elkaar verbonden. De jonge IS-bruid Pervin in Raqqa, de kritische scholiere Sulle en geheime dienst-agente Fatima. 

De acht afleveringen draaien rondom een mogelijke uitbarsting van geweld in Zweden, gepland vanuit Raqqa.

Er wordt heel wat druk gezet en de zenuwen lopen hoog op in ‘Kalifat’

Kijkers schrijven uitermate lovende reacties neer. “Dat is inderdaad een van de beste series die ik al gezien heb”, “Echt wel! Vond die ook zo mooi en aangrijpend”, “Mooi en beklijvend hoe ze mensen kunnen beïnvloeden …”

Een recensent geeft zijn kijk op de serie: “Eenmaal over de helft wordt het met de aflevering spannender en duisterder en daardoor word je helemaal in het verhaal gezogen.” 

“Voor doctors in de islamitische theologie en doorgewinterde Midden-Oostenexperts valt er ongetwijfeld voldoende op aan te merken, maar ik ging ‘Kalifat’, als complete leek, steeds meer waarderen.” 

“Sterker nog, ik ben geneigd te zeggen dat dit één van de beste Zweedse dramaseries van de afgelopen jaren is.”

Wat is jouw mening?

Lees ook

Film- en serienieuws gratis in uw mailbox

.