Maak je weekend nóg beter: Met deze 3 kanjers op Netflix die waargebeurd zijn

Op Netflix vind je zowel fictieve verhalen, maar sommige series en films zijn gebaseerd op waargebeurde feiten of gebeurtenissen die werkelijk hebben plaatsgevonden. Zo ook de 3 onderstaande titels.

True Spirit – De film ‘True Spirit’ is opgebouwd rond het waargebeurde verhaal van Jess Watson. Zij zeilde in 210 dagen solo rond de wereld. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Een vasthoudende Australische tiener jaagt haar dromen na. En moet haar angsten onder ogen zien wanneer ze als jongste persoon ooit solo rond de wereld zeilt.

Lost girls – Wanneer de dochter van Mari Gilbert verdwijnt, zet de passiviteit van de politie haar aan tot een eigen onderzoek naar de omheinde gemeenschap op Long Island waar Shannan voor het laatst is gezien. Haar zoektocht brengt de aandacht op meer dan een dozijn vermoorde sekswerkers.

From Scratch – Deze serie is een verhaal over een lach en een traan. ‘From Scratch’ begint als een mooi liefdesverhaal tussen Amy, een Amerikaanse jonge vrouw die haar artistieke talent wil ontplooien, en Lino, een Siciliaanse kok. Het wordt al snel duidelijk dat zij heel wat culturele verschillen en hun families het hoofd moeten bieden om hun relatie te laten standhouden. Maar dan wordt er bij Lino een levensbedreigende ziekte vastgesteld.

Wat is jouw mening?

Lees ook

Film- en serienieuws gratis in uw mailbox

.