Film met Idris Elba neemt je mee in een onvergetelijk verhaal van overleven en hoop: “Meest aangrijpende oorlogsfilm ooit”

Idris Elba speelt de rol van zijn leven in een oorlogsfilm. Die kan je bekijken op Netflix.

Het gaat om de film ‘Beasts of No Nation’. Een film die sinds 2016 op het streamingsplatform staat en ook geproduceerd werd door Netflix.

Beast Of No Nation
De hoofdrollen worden gespeeld door Idris Elba, Abraham Attah en Ama K. Abebrese
Beast Of No Nation
De film volgt het verhaal van een jonge jongen genaamd Agu, die kindsoldaat wordt in een door burgeroorlog verscheurd West-Afrikaans land

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Uzodinma Iweala. De hoofdrollen worden gespeeld door Idris Elba, Abraham Attah en Ama K. Abebrese.

De regie was in handen Cary Joji Fukunaga, die ook het scenario schreef. De film kreeg heel wat lovende kritieken.

“De meest aangrijpende oorlogsfilm ooit”, bedenken de fans zich. “Een zalige film.”

“Het laatste gevecht gaat nog lang bijblijven. Elba speelt zijn rol ook ijzersterk.”

Dat vonden ook de experts. Idris Elba kreeg voor zijn rol als commandant Golden Globe- en BAFTA-nominaties en won een Independent Spirit Award.

Bekijk een scène uit de film

De film volgt het verhaal van een jonge jongen genaamd Agu, die kindsoldaat wordt in een door burgeroorlog verscheurd West-Afrikaans land. De film toont de wrede realiteit van oorlog en de impact ervan.

Kinderen worden er gedwongen om de wapens op te nemen en te vechten voor hun leven. Terwijl het verhaal zich ontvouwt, worstelt Agu om te overleven en vast te houden aan zijn menselijkheid tegenover onuitsprekelijk geweld en ontberingen.

Wat is jouw mening?

Lees ook

Film- en serienieuws gratis in uw mailbox

.