Ontdek wat Alina te wachten staat bij haar epische terugkeer in nieuw seizoen: Exclusief vanaf nu op Netflix

In 2021 kwam het eerste seizoen van ‘Shadow and Bone’ op Netflix en werd onmiddellijk een hit. Vanaf vandaag kan je kijken naar nieuwe afleveringen. 

De serie ‘Shadow and Bone’ is gebaseerd op twee bestsellers van auteur Leigh Bardugo. Deze verhalen spelen zich af in een wereld gebaseerd op het vroeg 19e eeuwse Rusland.

De helft van de bevolking is Grisha wat inhoudt dat ze speciale vaardigheden hebben ontwikkeld om de elementen op verschillende manieren te manipuleren: om te vechten, te genezen of te creëren. Het verhaal draait om een jong weesmeisje dat opgroeit met alleen haar beste vriend om op terug te vallen.

Het land Ravka is letterlijk verscheurd door de Shadow Fold. Dit is een soort donker en mistig gebied, vol met monsters die ‘Volcra’ worden genoemd.

Alina Starkov, een weesmeisje is op de vlucht. Een baken van hoop voor sommigen en een verdachte verrader voor anderen. Ze is vastbesloten om de Shadow Fold ten val te brengen en Ravka te redden van de ondergang. 

Maar generaal Kirigan, gesteund door een angstaanjagend nieuw leger van schijnbaar onverwoestbare schaduwmonsters en angstaanjagende nieuwe rekruten van de Grisha, gaat haar niet zomaar haar gang laten gaan.

Ben Barnes als ‘The Darkling’ generaal Kirigan

Om een kans te maken tegen hem, verzamelen Alina en Mal, haar beste vriend, hun eigen machtige nieuwe bondgenoten en beginnen aan een continentale reis om twee mythische wezens te vinden die haar krachten zullen versterken. 

Generaal Kirigan probeert Alina te manipuleren om voor hem te winnen

Terug in Ketterdam moeten de Crows nieuwe allianties smeden terwijl ze vechten tegen oude rivalen en nog oudere wrok die niet alleen hun plaats in de Barrel bedreigen, maar ook hun eigen leven. Wanneer een kans op een overval hun kant op komt, komen de Crows opnieuw op ramkoers te liggen met de legendarische Sun Summoner. 

Alina raakt bevriend met de Crows

Om jullie geheugen een beetje op te frissen, kan je de recap van het eerste seizoen nog eens bekijken.

‘Shadow and Bone’ keert terug voor een tweede seizoen op Netflix met nieuwe vriendschappen, nieuwe romantiek, grotere gevechten, epische avonturen – en een schokkend familiegeheim dat alles kan verbrijzelen. Dat laat Netflix althans nu al weten. 

Wij zijn benieuwd wat jullie van het tweede seizoen denken, laat het ons zeker weten in een reactie. Er zullen ongetwijfeld nog meer artikels over deze reeks volgen. Hieronder alvast de trailer van het tweede seizoen.

Wat is jouw mening?

Lees ook

Film- en serienieuws gratis in uw mailbox

.