Deze wraakserie laat ‘You’ ver achter zich in populariteit: “Eén keer kijken is niet genoeg”

Netflix zet de laatste jaren erg in op Koreaanse dramaseries. En een aantal series komen regelmatig met nieuwe afleveringen.

En dat wraak zoet smaakt is ook zo voor een serie die nog maar recent een tweede seizoen kreeg op het streamingplatform. Deel 2 van het Koreaanse drama serie ‘The Glory’ werd maar liefst 124,46 miljoen uur bekeken.

Door dit gigantische kijkcijfer werd de serie de meest bekeken titel van deze week in de wereldwijde lijst van Netflix van niet-Engelstalige series. 

Kijkers bingewatchen massaal deze reeks. “Het was zo goed. Ik heb het hele seizoen in twee dagen bekeken.”

The Glory
Moon Dong-eun die zint op wraak voor wat haar aangedaan werd op school

En er is meer… De reeks betreedt met deze killercijfers ook de Niet-Engelse TV Meest Populaire Lijst op de #9 plaats wereldwijd. ‘You’ deed het niet slecht maar ‘The Glory’ liet ‘You’ toch ver achter zich met ‘slechts’ 75,81 miljoen uur bekeken deze week.

In het eerste seizoen maken we kennis met Moon Dong-eun. Na een jeugd gekenmerkt door pijn en geweld, zet een vrouw een zorgvuldig gepland wraakplan in werking. 

Moon Dong Eun moest vanwege schoolgeweld van school af. Sindsdien leeft ze met wraakgedachten. Jaren later trouwde haar belangrijkste misbruiker en kreeg een kind. Moon Dong-eun wordt de huisonderwijzeres van deze jongen als hij naar de lagere school gaat.

Trailer eerste seizoen ‘The Glory’

In het tweede deel is in de trailer te zien hoe Dong-eun de confrontatie met Yeon-jin persoonlijker aangaat. Daarnaast zal Dong-eun ook de ernst van de pesterijen, haar littekens, tonen aan Yeon-jins man Ha Do-yeong. Zij hoopt dat dit ervoor zal zorgen dat hij zich tegen zijn eigen echtgenote zal keren.

Trailer tweede seizoen ‘The Glory’

Iemand heeft het zelfs over een meesterwerk. “The Glory maar één keer kijken is niet genoeg om te genieten van de geweldige casting en het briljanteverhaal. Ik hoop dat Kim Eun Sook nog een drama schrijft met Song Hye Kyo in gedachten, want zij maken meesterwerken.”

The Glory

Wat is jouw mening?

Lees ook

Film- en serienieuws gratis in uw mailbox

.