Scandinavische topfilm op Netflix over cold case laat kijkers sprakeloos achter: “Op het puntje van mijn stoel”

Één van de meest succesvolle Deense films aller tijden kan je bekijken op Netflix. Met Nikolaj Lie Kaas (The Killing 3) en Fares Fares (Snabba Cash) in de hoofdrollen.

Onder Collectie Q kan je op Netflix een aantal Scandinavische films terugvinden. De verhalen zijn gebaseerd op de misdaadromans van de Deense auteur Jussi Adler-Olsen. Je kan ze los van elkaar zien maar ze zijn allemaal wel met elkaar verbonden.

“Zijn echt zeer goede films, zeker kijken!”, lezen we van een enthousiaste kijker. “Ik kan ze alleen maar aanraden!  Ik heb alle Department Q boeken gelezen en de lezers zullen niet teleurgesteld zijn met deze geweldige verfilmingen.”

Het eerste deel met ‘The Keeper of Lost Causes’ of ‘De Vrouw in de Kooi’ maak je kennis met rechercheur Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas), een onvoorspelbare, mopperende politieman die na een traumatische gebeurtenis tot afdelingschef wordt gemaakt van Afdeling Q.

Een gloednieuwe, piepkleine cold case afdeling die een nieuw licht moet werpen op onopgeloste zaken. Hij krijgt hierbij hulp van de Syrische Assad (Fares Fares) die een stuk slimmer is dan hij zich in eerste instantie voordoet.

Hoofddetective Carl Mørck en zijn assistent Assad raken betrokken bij een vijf jaar oude zaak over het mysterie van de verdwijning van politica Merete Lynggaard. Het wordt een zoektocht die hen laat kennismaken het zware milieu dat schuilgaat onder het gepolijste oppervlak van Scandinavië.

Het duo tracht een schijnbaar onoplosbaar mysterie te ontvouwen waarbij ze hun eigen leven op het spel zetten. Carl en Assad komen in situaties terecht die je soms doen huiveren bij het zien van de beelden.

“Waarom is alles wat uit Denemarken komt zo geweldig? Ik was de gebruikelijke xxxx op televisie zo beu tot iemand Department Q aanraadde. Het is zo geweldig.”

“Ik wou dat ik zo kon acteren, deze films laten je ademloos achter op het puntje van je stoel. Zo goed, ik was me aan het vervelen tot ik dit zag. Wauw!”

Wist je dat?! Fares Fares, die in Zweden woont, Deens moest leren voor de rol van Assad.

Wat is jouw mening?

Lees ook

Film- en serienieuws gratis in uw mailbox

.