Netflix-abonnees hebben duidelijke mening over kostuumdrama ‘The Pale Blue Eye’

Het kostuumdrama ‘The Pale Blue Eye’ is gebaseerd op de roman van Louis Bayard en is geregisseerd door Scott Cooper. Het vertelt het aangrijpende verhaal van een cadet die op gruwelijke wijze vermoord is.

West Point, 1830. In de vroege uren van een grijze winterochtend wordt een cadet dood aangetroffen. Maar nadat het lichaam in het mortuarium is aangekomen, verandert tragedie in wreedheid wanneer wordt ontdekt dat het hart van de jongeman vakkundig is verwijderd. De plaatselijke detective Augustus Landor (Christian Bale) wordt belast met de zaak. 

Kijkers hebben alleen maar superlatieven voor deze film. Hij duurt wel iets meer dan twee uur, wat voor sommige kijkers wel als vervelend werd aangevoeld, maar het resultaat is dat ze de film uiteindelijk steeds aanraden.

“Uitstekend. Langzaam, maar ik ging er helemaal in op.”

‘Vond dit geweldig, lang maar de moeite waard!”

“Personages werden prachtig neergezet, de dialoog was geweldig en het script/plot was intelligenter dan alles wat ik in een zeer lange tijd heb bekeken.”

“Goed kijken. Wat een wending!”

“Zo’n mooie donkere sfeer en prachtig taalgebruik. Getalenteerde acteurs. Geweldige twist. Ik en mijn dochter hebben het net gekeken en hebben er enorm van genoten!”

Wat is jouw mening?