Is gloednieuwe Deense misdaadserie ‘Copenhagen Cowboy’ op Netflix de moeite? De eerste reacties zijn er

‘Copenhagen Cowboy’ werd door Netflix op 5 januari gelost. Het is een spannende, in neon gedrenkte noir-serie die zich over zes afleveringen uitstrekt en de raadselachtige jonge heldin Miu volgt. 

Na een leven van dienstbaarheid en op de rand van een nieuw begin, doorkruist ze het onheilspellende landschap van de criminele onderwereld van Kopenhagen. 

Samen met Rakel beginnen ze aan een odyssee door de natuur en het bovennatuurlijke. Het verleden verandert en bepaalt uiteindelijk hun toekomst, als de twee vrouwen ontdekken dat ze niet alleen zijn, maar met velen.

Kijkers geven hun ongezouten mening: “Wat een tijdverspilling. Dit gebeurt er als je een verhaal hebt voor een film van 90 minuten en je maakt er een serie van 6 uur van, het wordt saai.”

“Gekke esthetiek maar de scènes zijn zo traag dat ik mijn geduld niet kan bewaren. Sommige scènes zijn 30 sec lang zonder dat er iets gebeurt. Zoals iemand die rustig op een bed ligt, een sigaret rookt en naar een muur staart. En in de meeste conversaties hebben de personages 10 sec verwerkingstijd nodig om op een ander personage te reageren, zelfs als ze vragen: ‘Heb je honger?’”

En sommigen zijn positief: “Deze show is geweldig! NWR heeft zich deze keer duidelijk niet ingehouden. De verhaalstructuur, tempo, decorontwerp, kleding, cinematografie, het is allemaal opgevoerd. Over het algemeen is dit kwaliteitsmateriaal en ik ben blij dat Netflix ermee aan boord is gegaan.”, “Super bizar en sinister. Maar geweldige serie.”

Wat is jouw mening?