3 Spaanse topseries die van het scherm spatten: “Vet gave serie”

Op Netflix staan drie series die je terug meenemen in de tijd. Vooral vrouwen kregen toen meer mogelijkheden en sloten heel hechte vriendschappen op de werkvloer. En romantiek is natuurlijk ook niet ver te zoeken. Veel plezier.

Velvet – Deze romantische serie van 4 seizoenen speelt zich volledig af in de fashion wereld. Naast hechte vriendschappen komt er ook een groot deel drama aan te pas. In het Spanje van de jaren vijftig worden de erfgenaam van een modehuis en een mooie naaister verliefd, ondanks de bezwaren van zijn familie. Voor wie er niet genoeg van krijgt is er ook nog Velvet Collección. 

Las chicas del cable – Een leuke reeks die 6 seizoenen langs een hechte vriendengroep volgt van dames die overal mogelijkheden in het leven zien. En voor elkaar alles zouden doen. Dames zoals Lidia, Carlota, Ángeles en Marga hebben elk hun eigen redenen om aan de slag te gaan voor een telefoonmaatschappij en slaan zich samen door de vele obstakels op hun weg. “Een van de beste Spaanse series. Die je opwinden en doen huilen. Het beste geschreven in de geschiedenis van Spanje.”, “Die was waanzinnig, echt een aanrader”, “Vet gave serie.”

Alta mar – Het verhaal over 2 zussen loopt over 3 seizoenen en houdt je constant alert. Twee zussen ontdekken verontrustende familiegeheimen na een aantal mysterieuze sterfgevallen op een luxueus schip dat in de jaren 40 van Spanje naar Brazilië voer.

Wat is jouw mening?