3 high school series die iedereen wil zien: “Grappig, ontroerend, hartverwarmend en zelfs educatief”

Schooltijd betekent voor iedereen wel iets anders. Maar films die zich afspelen in het decor van een school zijn meestal creatief en leuk om te kijken. Ook mysteries spelen zich wel eens af tegen de achtergrond van een schoolgebouw. Netflix heeft enkele leuke, mysterieuse en duistere high school series die iedereen kan smaken.

Sex education  – Sex Education gaat over Otis Milburn, een sociaal onhandige middelbare scholier. Zijn moeder Jean is een succesvolle seksuoloog. In seizoen 1 richten Otis en zijn vriendin Maeve Wiley een sekskliniek op school op om gebruik te maken van zijn intuïtieve talent voor seksadvies.Daarna volgen nog twee seizoenen van het heel dikwijls grappige maar ook serieuze thema’s van tieners. “Ik hou absoluut van deze show! Het is zo slim, grappig, ontroerend, hartverscheurend en ja, educatief!”

One of Us Is Lying – Vijf erg verschillende scholieren moeten nablijven, maar een moord (en allerlei geheimen) houdt ze bij elkaar. Er ontvouwt zich een dodelijk kat-en-muismysterie. Er zijn momenteel 2 seizoenen beschikbaar op Netflix. “Echt spannend om te zien hoe het mysterie zich ontvouwt. Fantastische tv-show!’

Riverdale – Terwijl Archie en zijn vrienden het nodige meemaken op het gebied van seks, romantiek, school en familie, raken ze verwikkeld in een duister mysterie in Riverdale. De reeks heeft 6 seizoenen aan mysterie en avontuur.