Thriller die prestigieuze BAFTA prijs won staat gewoon op Netflix: “De beste film die ik in mijn hele leven heb gezien”

‘Inception’ is een Amerikaans-Britse film geregisseerd door Christopher Nolan uit 2010. De hoofdrolspeler is Leonardo DiCaprio. Deze scifi-thriller ontving in  2010 de prestigieuze British Academy Film Award of BAFTA Award.

In de film staat een groep van vijf ‘dieven’ centraal, van wie Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) het hoofdpersonage vormt. Dom Cobb is een ‘extractor’, iemand die bedrijfsgeheimen en ideeën steelt uit de gedachten van anderen terwijl zij al dromende in slaap zijn. 

De film begint wanneer Cobb met zijn rechterhand Arthur (Joseph Gordon-Levitt) de droom binnengedrongen is van de machtige zakenman Saito (Ken Watanabe). Het doel is geheime informatie te bemachtigen.

Helaas heeft Saito een lucide droom. Daar is Cobbs overleden vrouw Mal (Marion Cotillard) verantwoordelijk voor. De voor dit echtpaar traumatische voorgeschiedenis ontvouwt zich langzaam in de loop van het verhaal, gedurende enkele intense scènes.

“Inception is geen film, maar kunst.”

“Dit is verreweg de beste film die ik ooit in mijn hele leven heb gezien. Niet eens een grapje. Dit was pure perfectie!!! Een meesterwerk!”