Netflix-serie overtreft verwachtingen van kijkers die houden van kostuumdrama’s: Van de bedenker van ‘Downton Abbey’

Speciaal voor Netflix bedacht Julian Fellowes, de man achter historische kostuumdrama’s als Downton Abbey en Belgravia, ‘The English Game’. Een leuke verfrissende kostuumreeks.

Deze miniserie vertelt het verhaal van de geboorte van het moderne voetbal. Maar ondanks het onderwerp is het ook een serie die heel onderhoudend is voor vrouwen.

Tegenwoordig kennen we voetbal als volkssport, maar in 1870 was het een tijdverdrijf voor de upper class. ‘The English Game’ laat zien hoe dat voor altijd verandert als de elitaire Old Etonians hun gelijke vinden in Darwen FC, een club van fabrieksarbeiders. 

De serie vertelt een waargebeurd verhaal in een fraaie aangeklede historische setting. Omdat The English Game maar zes afleveringen telt, kijk je de serie gemakkelijk weg. Een waar guilty pleasure voor wie houdt van historische kostuumdrama’s.

“De serie gaat niet alleen over voetballen, maar laat ook iets zien over verdeeldheid tussen klassen. Een briljant verhaal waarin de donkere kant van het spel aanwezig is, maar vooral de echte schoonheid van het spel wordt belicht! Een must-see voor sport(voetbal)fans!”

“Dit overtrof mijn verwachtingen, mooi gedaan!”