Netflix duikt in schandaalverhaal: Emotionele getuignissen over misdaad met tienduizenden slachtoffers

Vanaf vandaag kan je kijken naar ‘Madoff: The Monster of Wall Street’. Dankzij deze Netflix-docuserie van 4 episodes duik je in de grootste financiële schandalen uit de geschiedenis.

Tientallen jaren lang werd Bernie Madoff vereerd als een van de grootste financiële geesten en investeerders van zijn tijd. Maar die zeepbel werd uiteindelijk doorprikt.

Die illusie stortte in 2008 in toen de zonen van Madoff de autoriteiten vertelden dat hun vader had bekend dat het vermogensbeheer van zijn bedrijf één grote oplichtingszaak was.

De acties van Bernie Madoff ruïneerden het leven van tienduizenden mensen en veroorzaakten onnoemelijke schade. En nu onthult Netflix de details van de aanpak van dit meesterbrein achter deze oplichtingszaak .

Netflix sprak met klokkenluiders, onderzoekers, slachtoffers en werknemers. Vooral de emotionele getuignissen van slachtoffers zal de kijkers aangrijpen. Ook worden er niet eerder onthulde beelden getoond. Het totale bedrag dat investeerders verloren zou tussen rond de 60 miljard dollar ligt. Er zouden meer dan 40.000 slachtoffers zijn in dit schandaal.