Liam Neeson schittert in 3 actiefilms op Netflix: “De hele tijd op het puntje van mijn stoel”

Liam Neeson is een Noord-Iers acteur en stemacteur. Tot zijn grootschaliger rollen behoren onder meer die in Schindler’s List, Rob Roy, Michael Collins. De films hieronder kan je bekijken op Netflix.

A walk Among the Tombstones – Wanneer de vrouw van een invloedrijke crimineel wordt ontvoerd roept hij de hulp in van privédetective Matt Scudder. “Deze film was angstaanjagend mooi, het raakte een enorme snaar bij mij.”

Unknown – Dr. Martin Harris (Liam Neeson) ontwaakt na een auto-ongeluk in Berlijn om te ontdekken dat zijn vrouw (January Jones) hem plotseling niet meer herkent en dat een andere man (Aidan Quinn) zijn identiteit heeft aangenomen. Genegeerd door ongelovige autoriteiten en opgejaagd door mysterieuze moordenaars, is hij alleen, moe en op de vlucht. “Ik heb deze film net gezien en hij hield me de hele tijd op het puntje van mijn stoel. Liam Neesons actie/thriller films zijn geweldig en deze is geen uitzondering.”

Taken – Topacteur Liam Neeson speelde tot driemaal toe de rol van geheim-agent Bryan Mills in de Taken filmreeks. In de eerste Taken moet Bryan (Liam Neeson), een voormalig agent van de geheime dienst, hulpeloos toekijken hoe zijn dochter wordt ontvoerd, terwijl hij de ontvoering via een mobieltje afluistert. Bryan heeft maar een paar uur om Kim te bevrijden uit de handen van een geduchte bende.