Waargebeurd kostuumdrama stormt Netflix top 10 binnen: “Geweldige film! Echt hartverwarmend”

De film ‘12 Mighty Orphans’ vertelt het ware verhaal van de Mighty Mites, het voetbalteam van een weeshuis in Fort Worth dat, tijdens de Grote Depressie, ging van spelen zonder schoenen – of zelfs maar een voetbal – naar spelen voor de staatskampioenschappen van Texas.

In de loop van hun winnende seizoen werden deze underdogs en hun veerkrachtige geest een inspiratiebron voor hun stad, staat en een hele natie die een opleving nodig had, en ze trokken zelfs de aandacht van president Franklin D. Roosevelt.  

De architect van hun succes was Rusty Russell, een legendarische high school coach die zijn collega’s schokte door een bevoorrechte positie op te geven zodat hij les kon geven en coachen in een weeshuis.  

Weinigen kenden Rusty’s geheim: dat hij zelf een wees was. Omdat hij inzag dat zijn magere spelers de andere teams niet met spierkracht konden verslaan, ontwikkelde Rusty innovatieve strategieën die het moderne voetbal zouden gaan definiëren. 

“Geweldige film! Echt hartverwarmend.”, “Ik heb veel gehuild bij deze film. Hij is prachtig. Over geloven in jezelf.”, “De sfeer in de film is echt ongelooflijk.”Geweldige film! Een van de beste sportdrama’s in de geschiedenis.”