Plots grote beroering bij Netflix kijkers rond film van Oscar genomineerde filmmaker

De film ‘White Noise’ is nog maar enkele dagen te zien op Netflix. En er is tussen de kijkers al grote beroering ontstaan. Overal zijn discussies aan de gang over deze bijzondere film.

Deze absurdistische comedy van de voor een Oscar genomineerde filmmaker Noah Baumbach gaat over een familie die worstelt met liefde, dood en een giftige wolk.

‘White Noise’ is tegelijkertijd hilarisch en huiveringwekkend, lyrisch en absurd, gewoon en apocalyptisch, en dramatiseert de pogingen van een hedendaags Amerikaans gezin om om te gaan met de alledaagse conflicten. 

Veel mensen gaven het kijken op na 15 à 20 minuutjes of vinden hem écht niet goed. “Ik heb het gezien, maar het was verschrikkelijk.” of “Wat een tijdverspilling.”, “Zo teleurstellend.”, “Holy Hell, dat was belachelijk verschrikkelijk! Een van de slechtste films die ik ooit heb gezien!”

Maar er zijn ook fans: “Het was echt diepgaand en tot nadenken stemmend over leven en dood. Een artistieke komedie die de volle aandacht van de kijker nodig heeft om de onderliggende boodschappen, die door de hele film heen geweven zijn, op te pikken!”

“Ik ben onder de indruk hoe gepolariseerd de commentaren hier zijn… het is een echte ‘love it or hate it’ soort film. Ik wist het eerst niet zeker, maar als je de absurdistische/surrealistische humor eenmaal doorhebt, is hij briljant.”