Emotionele Spaanse dramareeks op Netflix zet alle kijkers aan het denken

Tijdreizen, iets wat we allemaal wel eens van dromen, gebeurt in de serie ‘Si lo hubiera sabido’ of ‘If Only’. Opnieuw keuzes kunnen maken met de wetenschap wat er de komende jaren zal gebeuren. Een keuze die Emma heeft. 

Gevangen in een routine leventje zonder enige romantiek of opwinding, realiseert Emma zich dat als ze terug kon gaan in de tijd, ze Nando’s huwelijksaanzoek niet meer zou accepteren. 

Een paar dagen later, terwijl ze op weg is naar een zeldzame maansverduistering met haar vrienden, wordt ze door een storing in de tijd 10 jaar eerder teruggestuurd, naar 2008. Haar 30-jarige geest zit gevangen in haar 20-jarige lichaam. 

Het leven geeft haar een kans om opnieuw te evalueren wie ze was en wie ze wil worden, met het duidelijke voordeel dat ze al weet wat het volgende decennium voor de wereld in petto heeft.

“Je moet van de waarheid houden… Het zette me aan veel dingen aan het denken”, “Ik vond het geweldig, een belangrijke les, een aanrader”, “Ik vond de serie geweldig en aan het einde moest ik bijna huilen, maar het toont ook een sterke vrouw die vastbesloten is om verder te gaan en vast te stellen naar wat ze wil. Aanrader.”