Persoonlijke verhalen van supersterren staan gewoon op Netflix: “Geweldig, een van de grootste!”

De weg naar de top is soms heel moeilijk en vragen veel opoffering, inzet en doorzettingsvermogen. Netflix geeft in enkele documentaires inzicht in de wereld van enkele supersterren zowel in de sport- als muziekwereld. Dikwijls met uniek beeldmateriaal en interviews.

Pelé -Deze documentaire vertelt het verhaal van de iconische voetballer Pelé, zijn zoektocht naar perfectie en de mythische status die hij bereikte. Naast ongekende interviewtoegang tot Pelé bevat de film verbluffende archiefbeelden en interviews met legendarische ex-teamgenoten als Zagallo, Jairzinho en Rivellino. “Geweldig, een van de grootste! Jammer dat ik niet oud genoeg was om hem te zien spelen, maar hij was echt goed.”

Angèle – De Belgische popster Angèle kijkt terug op haar leven en vindt een evenwicht tussen de eenzaamheid en de geneugten van de roem. Een persoonlijk verhaal over in de schaduw leven van beroemde ouders en broer en dan pijlsnel opklimmen tot popster met zowel de pieken als dalen. En dat alles vertelt ze in haar eigen woorden.

Shawn Mendes – In Wonder volgt Shawn Mendes’ reis naar zelfontdekking, nadat zijn laatste wereldtournee hem naar een persoonlijke en muzikale afrekening dreven. De documentaire is een oprechte blik op een songwriter en performer die worstelt met de druk van het sterrendom en de emotionele tol van het volwassen worden terwijl de wereld toekijkt. De kijker krijgt een beeld van zowel thuis als tijdens zijn reizen door Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië, en bevat jarenlang beeldmateriaal van zijn ontwikkeling van prille troubadour tot wereldwijde superster.