Kijkers breken emotioneel bij topfilm met Sir Anthony Hopkins op Netflix: “Het is verschrikkelijk”

In de film ‘The Father’ op Netflix spelen Anthony Hopkins en Olivia Colman de sterren van de hemel. Het verhaal draait rond dementie zowel wat de invloed is hun naasten alsook op de demente persoon zelf voor wie de ziekte veel verwarring brengt.

Anne staat voor een groot dilemma: ze weet dat ze niet langer in staat is haar vader de hulp te bieden die hij nodig heeft. En ze weet dat er een moment komt dat ze voor zichzelf en haar eigen gemoedsrust moet kiezen. Maar hoe laat je je eigen vader los als hij zich in paniek steeds meer aan je vastklampt? Zelfs wanneer hij je nog amper herkent?

Veel kijkers breken bij het zien van dit aangrijpend verhaal. “Een paar jaar geleden bekeken. Triest, maar geeft een oprechte kijk op hoe dementie moet zijn voor degenen die het meemaken.”

“Briljant acteerwerk. Maar het brak mijn hart.”

“Het is moeilijk om de typische symptomen van de ziekte in film te zien, en te beseffen dat mijn moeder hetzelfde is. De ene keer is ze verloren, de andere keer is ze gelukkig en doet alsof er niets aan de hand is…….En de verwarring……het is verschrikkelijk…Ik was bang om deze film te kijken, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.”