Kijkers zwaar onder de indruk van waargebeurd verhaal op Netflix: “Kreeg er hartkloppingen van”

‘The Serpent’ is een coproductie tussen BBC One en Netflix. En staat al een jaar op het streaming platform. Het is een 8-delige miniserie over het waargebeurde verhaal van een seriemoordenaar.

Deze Britse misdaadserie mee geregisseerd door de Vlaamse Hans Herbots was een ware kijkcijferhit op Netflix. In 1975 en 1976 reisden Charles Sobhraj en zijn vriendin Marie-Andrée Leclerc (Jenna Coleman) als edelsteenhandelaar door Thailand, Nepal en India. Zij werden de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge westerse reizigers. 

De plot is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, maar alle dialogen zijn gefictionaliseerd. Kijkers worden meegesleept in het verhaal: ”Dit is heel erg goed. Ik kreeg er hartkloppingen van”.

“Schitterend, ijzingwekkend maar super!”, “Heftige serie…spannend. Ook omdat je weet, dat het op waarheid berust is….aanrader”, “Verschrikkelijk dat zoiets echt gebeurd is”, “Gave serie, spannend, indrukwekkend en heftig dat dit gebeurd is”.