Thriller met topacteur George Clooney stormt Netflix top 10 binnen

‘The American‘ bestormt de Netflix top 10 in België en Nederland. Er is een rol weggelegd voor Oscar-winnaar George Clooney. Hij speelt een charismatische moordenaar in deze slimme actiefilm.

Wanneer een opdracht in Zweden slecht afloopt, trekt meester-moordenaar Jack (George Clooney) zich terug op het Italiaanse platteland met de bedoeling anoniem te blijven. 

Op ongebruikelijke wijze raakt hij bevriend met een plaatselijke priester en begint hij een vurige romance met een mooie vrouw (Violante Placido). Maar door uit de schaduw te treden, maakt Jack misschien een fatale fout.

Kijkers reageren zeer uiteenlopend op de film. “Een heel mooie film, die op een rustig tempo verliep en niet tegen 100 kilometer per uur. Met momenten van reflectie en stilte en een normaal menselijk gesprek niet noodzakelijkerwijs om indruk te maken voor de camera …”

Maar sommigen ervaren hem helemaal anders: “Ontzettend saaie film, we hadden hoge verwachtingen. Jammer!”, “Nah tegenvaller, viel bijna in slaap. Pfff, jammer van zo een grote ster!”