Kijkers ontroerd door aangrijpende film op Netflix: “Ik eindigde in tranen”

Met een ‘Certified Fresh’ score van 97% op Rotten Tomatoes staat ‘Guillermo del Toro’s Pinocchio’ bovenaan de Engelse Netflix top 10. In zijn tweede week worden zowel critici als fans verliefd op de film, die Golden Globe- en Critics Choice-nominaties heeft ontvangen.

Iedereen kent wel het verhaal van Pinocchio waarin een vader op magische wijze een houten jongetje tot leven brengt in Italië. Pinocchio beleeft een betoverend avontuur dat werelden overstijgt en de levengevende kracht van liefde onthult.

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de kijkers en deze meesterlijk gemaakte animatiefilm. “Deze film was mooi, ontroerend en onvergetelijk. Ik huilde meer dan een paar keer.”

“Deze film was zo’n ervaring. Had niet verwacht in tranen te eindigen, maar hier zijn we dan. Een werkelijk opmerkelijke uitbeelding van een klassiek verhaal, dat dieper is gedoken dan enig ander. Echt, bijzonder”

“Wat een geweldige film waar we uiteindelijk om moesten huilen! Ik hou van films met een boodschap. Perfect, net voor Kerstmis”, 

“Deze versie is zo realistisch dat het de ware reactie van Gepetto op een bewegende pop weergeeft, niet alleen op Gepetto maar op alle personages. Ze zijn allemaal zo herkenbaar, ze zijn animatie maar we zagen menselijkheid in hen. Het is inderdaad een meesterwerk dat onze harten zo prachtig raakt.”