Waargebeurd, pakkend en nazinderend verhaal te zien op Netflix: “Kreeg er kippenvel van”

Deze reeks geeft een kijk op de dodelijkste terreuraanslag van Noorwegen, waarbij de rechtsextremist Anders Behring Breivik in 2011 77 tieners op een jeugdkamp vermoordt. Ook de gevolgen van de aanslag worden getoond.

Jonge overlevenden, rouwende families en heel Noorwegen roepen om gerechtigheid en proberen de vreselijke terroristische aanslag te verwerken. Gebaseerd op feiten.

Een kijker waarschuwt voor de harde realiteit die getoond wordt in de reeks. “Kijk er niet naar als je ergens bang voor bent, want het heeft een blijvend effect. Ik vond het moeilijk om naar te kijken, vooral de schietpartij in het kamp en vooral omdat ik weet dat het in het echt gebeurd is.

“Terwijl ik naar de film keek, probeerde ik me de hele tijd voor te stellen wat er in het echt gebeurd moet zijn, en ik kreeg er kippenvel van”, “Het is goed maar zo verknipt”.