Scandinavische dramaserie met actrice uit ‘1899’ is pareltje op Netflix: “Gewoon zien!”

The Rain’ is een Deense dramaserie. De serie werd door Netflix gereleased op 4 mei 2018. In mei 2019 werd het tweede seizoen van zes afleveringen uitgebracht. Het derde seizoen is beschikbaar sinds augustus 2020.

Zes jaar nadat een dodelijk virus bijna de hele bevolking van Scandinavië heeft weggevaagd, komen een Deense broer en zus, Simone en Rasmus, uit hun veilige bunker en ontdekken ze dat de hele beschaving zoals zij die kenden, verdwenen is. 

Op een dag verlaten ze noodgedwongen hun veilige bunker om de buitenwereld te verkennen. Al snel komen ze ook in contact met andere overlevenden. Ze gaan samen op zoek naar andere overlevenden.

Ook al is dit een eerder oude serie toch kan ze nog steeds rekenen op heel positieve reacties. “Gewoon zien!! Echt!”, “Geweldige serie. Een van de acteurs speelt ook in 1899. Een must-see”, “Whoop whoop wat een geweldige verhaallijn!”.