Drie topfilms met topacteurs: Ryan Gosling, Chris Evans, Chris Hemsworth,…

Het jaar nadert zijn einde. Het moment voor een klein overzichtje.

Het was weer een boeiend jaar op Netflix. Dit zijn alvast drie druk bekeken films van het afgelopen jaar op de streamingsdienst.

Spiderhead
Twee gevangenen (Miles Teller & Jurnee Smollett) krijgen een band met elkaar terwijl ze met hun verleden worstelen in een ultramoderne gevangenis die gerund wordt door een briljante visionair (Chris Hemsworth) die op proefpersonen experimenteert met geestverruimende drugs. Geregisseerd door Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick, Tron: Legacy). Gebaseerd op een kortverhaal uit The New Yorker, ‘Escape From Spiderhead’, van George Saunders.

The Gray Man
Ryan Gosling is The Gray Man en Chris Evans is zijn psychopathische tegenstander in de Netflix/AGBO spionagethriller geregisseerd door Anthony en Joe Russo. The Gray Man is CIA-agent Court Gentry (Ryan Gosling), alias Sierra Six. Gentry, die uit een federale gevangenis werd geworven door zijn handlanger Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton), was ooit een zeer bekwame, door de Agency gesanctioneerde ‘merchant of death’. Maar nu zijn de rollen omgedraaid en is Six het doelwit. Hij wordt wereldwijd opgejaagd door Lloyd Hansen (Chris Evans), een voormalige collega van de CIA, die tot het uiterste zal gaan om hem uit te schakelen. Agent Dani Miranda (Ana de Armas) staat achter hem. En dat zal hij nodig hebben.

The Weekend Away
Will Hawkins (Kevin Quinn) is een tiener met problemen. Als hij wordt gearresteerd, moet hij een belangrijke keuze maken: naar de jeugdgevangenis of naar een christelijk zomerkamp. In het kamp voelt Will zich aanvankelijk als een vis op het droge, maar hij opent zijn hart, vindt liefde bij een meisje dat regelmatig het kamp bezoekt (Bailee Madison) en voelt zich ten slotte thuis op de laatste plek waar hij dat had verwacht.