Drie fantastische films om te zien op Netflix: Allemaal wonnen ze minstens één Oscar

Een avondje vullen met een topfilm. Het is altijd iets leuks om naar uit te kijken.

Netflix kan je hierbij helpen. Wij selecteerden drie films, die minstens één Oscar wonnen, en je nu kan bekijken op het streamingsplatform.

SHREK (won Oscar voor beste animatiefilm)
Shrek is een film uit 2001. Hij kan zonder twijfel jong en oud bekoren. De groene Shrek viel destijds dan ook in de prijzen voor beste animatiefilm. In deze begint Shrek aan een missie om een prinses te redden van een vuurspuwende draak. Hij werkt samen met een onwaarschijnlijke landgenoot, namelijk een ezel.

MANK (won Oscar voor beste cinemafotografie en beste productie design)
Het Hollywood uit de jaren ’30 wordt opnieuw geëvalueerd door de ogen van de scherpzinnige en alcoholverslaafde scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz. We zien sterke acteerprestaties van Gary Oldman en Amanda Seyfried.

Ma Rainey’s Black Bottom (Won Oscar voor beste make-up en haarstyling, Beste kostuums)
De spanning stijgt in de muziekstudio in Chicago. We zijn in 1927 wanneer de vurige onverschrokken blueszangeres Ma Rainey zich bij haar band voegt voor een opnamesessie. Alleen is de harmonie ver te zoeken in de opnamestudio.