Historische psychologische thriller op Netflix laat je niet los: “Top, echt de moeite”

‘Ratched’ is een spannende dramaserie die het ontstaansverhaal vertelt van Mildred Ratched. In 1947 arriveert Mildred in Noord-Californië om werk te zoeken in een vooraanstaand psychiatrisch ziekenhuis waar nieuwe en verontrustende experimenten op de menselijke geest zijn begonnen. 

Op een clandestiene missie presenteert Mildred zich als het perfecte beeld van wat een toegewijde verpleegster zou moeten zijn. Maar Mildreds stijlvolle buitenkant verbergt een groeiende duisternis die al lang smeult van binnen, en onthult dat echte monsters worden gemaakt, niet geboren.

Ratched is geïnspireerd op het iconische en onvergetelijke personage van Nurse Ratched in One Flew Over The Cuckoo’s Nest en is gecreëerd door Evan Romansky. Er zijn maar 8 episodes, maar het verhaal blijft boeien.

“Zeer goede serie. Einde verwacht je echt nooit”, “Prettig gestoord,maar top!”, “Yes…top, echt de moeite!”, “Vond het goed. Ook spannend”.