Kijkers worden het maar niet eens over Brits koninklijk kostuumdrama op Netflix: Zien of overslaan?

‘Blood, Sex & Royalty’ zorgt voor heel wat discussies online. Er zijn duidelijk twee meningen die mijlenver uit elkaar liggen. 

‘Blood, Sex & Royalty’ is een driedelige serie die het historische verhaal doet van Anne Boleyn. In de 16e eeuw navigeert Anne Boleyn door verraderlijke seksuele politiek en klimt op tot koningin van Engeland. 

Ze schrijft geschiedenis als ze het wereldbeeld van koning Henry VIII verandert, maar ze wordt geacht een mannelijke erfgenaam te baren en maakt onderweg machtige vijanden. Netflix brengt het verhaal als een vertelling en laat experten aan het woord over het wereldbeeld van de 16e eeuw en geeft commentaar bij de verschillende episodes.

Sommige kijkers kunnen er niet van genoeg krijgen en vinden de reeks geweldig. “Ik vond dit geweldig… 3 afleveringen was te kort. We hebben meer nodig…”, “Het was leuk. Maak alsjeblieft meer!”, “Dit was echt goed – ik heb er echt van genoten!”

Anderen ergeren zich te pletter aan de stijl. “Dit was zo moeilijk om naar te kijken. De poging om het verhaal cool en modern te maken was vervelend”, “Behalve de namen denk ik niet dat er iets historisch correct was in de hele productie”, “Brits koninklijk drama dat interviews in documentaire stijl mengt met popmuziek… Stop daar. Je kunt je ‘moderne kijk’ elders mee naartoe nemen”.