Al 7 weken houdt dit aangrijpende liefdesverhaal stand in Netflix top 10: “Het was moeilijk om er afstand van te nemen”

Al zeven weken staat de miniserie ‘From Scratch’ in de Netflix top 10. Het is dan ook echt een must-see serie die alle gevoelens weet te bespelen: vreugde, plezier, verdriet, onmacht, woede, …

Het verhaal van ‘From Scratch’ begint als een mooi liefdesverhaal tussen Amy, een Amerikaanse jonge vrouw die haar artistieke talent wil ontplooien, en Lino, een Siciliaanse kok.

Het wordt al snel duidelijk dat zij heel wat culturele verschillen en hun families het hoofd moeten bieden om hun relatie te laten standhouden. Maar dan wordt er bij Lino een levensbedreigende kanker vastgesteld.

De serie weet een lach en een traan te vangen in een heel mooi en respectvol scenario. Het verhaal wordt aangevuld met pure beelden vanuit Italië en Amerika die je helemaal inpakken. 

Iemand vat het heel mooi samen: “Zoveel dingen kwamen overeen met mijn familie en het verlies van familieleden met kanker waarvoor ik zorgde tot het einde. Mijn zoon die het samen met mij bekeek, zei dat hij het kon begrijpen. Deze serie is krachtig. Het was moeilijk om er afstand van te nemen en mijn emotionele reacties te verwerken”.

Dat het leven heel kostbaar is wordt met deze serie nog maar eens gruwelijk duidelijk. “Prachtig verhaal maar oh zo triest. Ik heb nog nooit zo hard gehuild. Het zet je echt aan het denken over het leven en hoe kostbaar het is.