Meesterlijke ‘Guillermo del Toro’s Pinocchio’ op Netflix raakt kijkers diep in hun hart: “Verdient zoveel Oscars!”

Academy Award-winnende regisseur Guillermo del Toro en bekroonde stop-motion legende Mark Gustafson brachten samen het klassieke verhaal van Carlo Collodi over de legendarische houten jongen Pinocchio tot leven. 

Een verhaal waarin de wens van een vader op magische wijze een houten jongetje tot leven brengt in Italië. Pinocchio beleeft een betoverend avontuur dat werelden overstijgt en de levengevende kracht van liefde onthult.

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de kijkers en deze meesterlijk gemaakte animatiefilm. “‘Wat er gebeurt, gebeurt En dan zijn we weg.’ Wat een meesterwerk! Deze film raakt je direct in je hart.”

“Dit is de droevigste versie van Pinnochio die ik ooit heb gezien. Het brak mijn hart ongeveer 5 keer tijdens de film.”

“Ik heb net de film bekeken. Hij is adembenemend – technisch, artistiek, het acteerwerk en de verhaallijn. Een absoluut Del Toro meesterwerk. Fantástico!”

“Ik heb dit net bekeken en ik ben zo ontroerd, ik kon niet stoppen met huilen op het einde. De stop motion animatie is zo mooi gedaan, het feit dat alles met de hand is gemaakt maakt het zo speciaal. Ik ben blij dat het niet zomaar een remake was, het had elementen van het originele verhaal en iets totaal nieuws dat het zoveel dieper maakte. Het verdient zoveel Oscars!”